Prevens

Prevens är en tränings variant med skivstång uppkallad efter Rudolf "Preven" Svedberg. Han var en svensk brottare som Bl.a. tog OS guld i Berlin, Tyskland 1936. Var även landslagstränare för brottningslandslaget.


Utförs med skivstång olympisk stång eller alternativa stänger. Där man använder sig av samma vikt genom hela passet.

Prevens skall tränas så intensivt/snabbt som möjligt. Där övningarna görs med hela kroppen och strikta rörelser faller bort.

Nybörjare Tips: Arbeta 2 och 2 - Den ena vilar medans den andra kör!


1. Bicepes curls.
2. Horisontellt utsräck – Framåt sträck ut från bröst / haka till utsträckt läge axelhöjd. (behöver ej vara raka armar)
3. Axelpress – militärpressar – framför.
4. Drag till hakan – Axlar – Upp och ner drag från höften upp till hakan.
5. Latsdrag / Rodd – Rygg, man lutar sig fram och drar stången till bröstet/magen med armbågarna inåt.
6. Frivändning - Moment lyft, stången från höft till axlarna viloläge – Man ”rycker / drar” stången med ett explosivt moment, med en liten gungning / böjning med benen.
7. Cirkeln – För stången från höften i en halvcikel till hakan, sänk den sedan till höften och börja om. Dvs rotera bicepscurlsen istället för att dra in dem.

Börja med bara 10 rep biceps. Kör sedan 10 biceps och 10 utsträck. Sedan lägger du till nästa övning. Efter att du efter varandra gjort de 7 övningarna ta bort den första (biceps), första och andra (biceps, utsträck), första, andra och tredje (biceps, utsträck och axelpress) osv tills du når den sista övningen cirkeln.
Övningen är en ökande och sedan minskande pyramid


10
10 10
10 10 10
10 10 10 10
10 10 10 10 10
10 10 10 10 10 10
10 10 10 10 10 10 10
10 10 10 10 10 10
10 10 10 10 10
10 10 10 10
10 10 10
10 10
10

Övningsnummer ordning:

1
12
123
1234
12345
123456
1234567
234567
34567
4567
567
67
7


490 repetitioner lätt som en plätt!
Där tid och vikt rangordnar vem som är segraren!

Kör hårt och lycka till!

//PT-Peter



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0